Menu
Reklamní sdělení
HRNECKY.CZhttps://www.hrnecky.czKeramika do kuchyně i do zahrady. Kvašáky, hrnečky, sošky vodníků. Majolika. Keramické kurzy.
Ateliér Tiffany vitráže Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czVitráže Tiffany, Andělé, drahé kameny, cínované šperky, svícny, magnetické brože, sponky, malba
Podvladařksá HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy

Tipy a triky pro maximální využití vašeho pomalého hrnce.

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni, který vám ušetří čas a energii. Zde jsou užitečné tipy, jak z něj vytěžit maximum:

1. Správné plnění

Neplňte hrnec více než do 2/3 jeho objemu. Přeplněný hrnec může vést k nerovnoměrnému vaření nebo přetečení. Pro optimální výsledky by měl být naplněn minimálně do 1/2 a maximálně do 2/3.

2. Vrstvení surovin

Vkládejte ingredience ve správném pořadí. Na dno dejte tužší zeleninu (mrkev, brambory), pak maso a nakonec měkčí zeleninu a bylinky. Tak zajistíte, že se všechny suroviny uvaří rovnoměrně.

3. Browning masa

Před vložením do pomalého hrnce maso krátce orestujte na pánvi. Dodá to pokrmu hlubší chuť a lepší texturu.

4. Šetřete tekutinami

Pomalé vaření produkuje vlastní šťávu, proto používejte méně tekutin než při běžném vaření. Obecně stačí poloviční množství.

5. Používejte správné suroviny

Vybírejte tužší, levnější kusy masa, které se dlouhým vařením krásně rozpadají. Vyhněte se libovému masu, které může ztvrdnout.

6. Přidávejte mléčné výrobky později

Mléko, smetanu nebo sýr přidávejte až ke konci vaření, aby se nesrazily.

7. Bylinky a koření

Sušené bylinky přidávejte na začátku, čerstvé až ke konci vaření pro zachování jejich chuti a aroma.

8. Neotevírejte víko zbytečně

Každé otevření prodlužuje dobu vaření o 15-20 minut. Odolejte pokušení míchat a kontrolovat!

9. Experimentujte s časem

Ne všechny recepty vyžadují 8 hodin vaření. Mnoho jídel je hotových za 4-6 hodin na nízký stupeň.

10. Využijte časovač

Pokud váš hrnec má časovač, využijte ho. Můžete nastavit přesnou dobu vaření a hrnec se pak sám přepne na udržování teploty.

11. Nemíchejte rýži a těstoviny

Tyto ingredience se snadno rozvařují. Přidávejte je až ke konci vaření nebo je uvařte zvlášť.

12. Čištění

Pro snadné čištění použijte speciální sáčky do pomalého hrnce nebo vnitřek lehce vytřete olejem před vařením.

 

S těmito tipy vytěžíte z vašeho pomalého hrnce maximum a připravíte chutná a zdravá jídla s minimální námahou.

Experimentujte s různými recepty a užijte si pohodlí, které pomalé vaření přináší !