Zde jsou některé užitečné rady pro začátečníky s pomalým hrncem:
1. Přečtěte si návod - každý pomalý hrnec může mít mírně odlišné funkce a nastavení. Důkladně si přečtěte návod k použití.
2. Nepřeplňujte hrnec - naplňte hrnec maximálně do 2/3 jeho kapacity. Přeplnění může vést k nerovnoměrnému vaření.
3. Méně tekutin - používejte méně tekutin než při klasickém vaření. Tekutiny se v pomalém hrnci nevypařují.
4. Nakrájejte suroviny na stejně velké kousky - to zajistí rovnoměrné vaření všech ingrediencí.
5. Vrstvení surovin - tužší zeleninu (mrkev, brambory) dejte na dno hrnce, maso doprostřed a měkčí ingredience navrch.
6. Neotevírejte víko zbytečně - každé otevření prodlužuje dobu vaření o 15-20 minut.
7. Přidávejte mléčné výrobky ke konci - mléko, smetanu nebo sýr přidávejte v posledních 30-60 minutách vaření.
8. Experimentujte s časem a teplotou - každý recept může vyžadovat mírné úpravy podle vašeho konkrétního hrnce.
9. Používejte levnější kousky masa - pomalé vaření je ideální pro zpracování tužších, levnějších kusů masa.
10. Plánujte dopředu - připravte si ingredience večer a ráno je jen vložte do hrnce.
11. Bezpečnost - umístěte hrnec na teplu odolný povrch a držte ho mimo dosah dětí.
12. Čištění - nechte hrnec vychladnout před čištěním.
Většina vnitřních nádob je vhodná do myčky.
S těmito tipy budete mít skvělý start s vaším novým pomalým hrncem.
Nebojte se experimentovat a užijte si pohodlné vaření !