Menu
Reklamní sdělení
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

Tipy a triky pro dokonalé vaření v pomalém hrnci.

Abyste z vašeho pomalého hrnce získali maximum, je důležité dodržovat několik základních pravidel. Tyto osvědčené postupy vám pomohou dosáhnout profesionálních výsledků.

1. Správné množství tekutin
Na rozdíl od klasického vaření potřebujete v pomalém hrnci méně tekutin. Během vaření se prakticky nic neodpařuje, proto stačí, když tekutina pokrývá suroviny jen z poloviny.

2. Vrstvení surovin
Kořenovou zeleninu a tužší suroviny umístěte na dno hrnce. Maso položte nahoru, aby se rovnoměrně provařilo. Bylinky a měkké ingredience přidávejte až ke konci vaření.

3. Příprava masa
Maso před vložením do hrnce osušte papírovou utěrkou a krátce orestujte. Získá tak lepší barvu a intenzivnější chuť. Větší kusy masa nakrájejte na menší porce.

4. Timing
Většina receptů vyžaduje 6-8 hodin vaření na nízkou teplotu nebo 3-4 hodiny na vysokou teplotu. Pokud potřebujete vařit déle, zvolte nižší teplotu.

5. Čištění a údržba
Po každém použití důkladně umyjte vnitřní nádobu a víko. Nepoužívejte abrazivní čisticí prostředky, které by mohly poškodit povrch.