NĚMECKO
Sauerbraten je tradiční německé jídlo, které se připravuje marinováním a pečením hovězího masa. Maso se marinuje ve směsi octa, vody, koření a zeleniny, což mu dodá výraznou kyselou chuť. Poté se maso peče a omáčka se zahušťuje. Často podává s bramborami nebo knedlíky.
Schweinshaxe je německé jídlo, které se skládá z pečeného vepřového kolene. Kůže je pečená do křupava, zatímco maso zůstává šťavnaté a měkké. Jí je typické pro svou chutnou a křupavou kůži a často se podává s bramborovým salátem nebo knedlíky.
Schweinebraten je vepřová pečeně, která se peče v troubě nebo v hrnci. Maso se marinuje v kořeněném nálevu, který mu dodá bohatou chuť. Často se podává s bramborami, knedlíky a omáčkou.
Kartoffelsuppe je německá bramborová polévka, která je velmi populární. Je připravena z brambor, zeleniny, cibule, vývaru a koření. Podává se s křupavým chlebem.
Rouladen jsou německé masové rolády, které jsou vyrobeny z tenkých plátků hovězího masa naplněných slaninou, cibulí a kysanými okurkami. Rolády jsou smažené nebo pečené a dušené v omáčce. Rouladen se podávají s knedlíky a červeným zelím.
Hühnersuppe je tradiční německá kuřecí polévka. Je připravována s kuřecím masem, zeleninou, cibulí, petrželkou a dalšími kořením. Je to lehká a osvěžující polévka, která je oblíbená zejména v chladnějších měsících.