RAKOUSKO
Tafelspitz - hovězí maso vařené ve vývaru s kořenovou zeleninou a bylinkami. Je podáváno s omáčkou a přílohami, jako jsou vařené brambory a špenát.
Goulashsuppe - hustá polévka s hovězím masem, cibulí, paprikou a kořením. Je často dochucena sladkou paprikou a podává se s chlebem.
Schweinsbraten - vepřové maso, obvykle z kýty nebo plecka. Je marinováno v kořeněné omáčce a pečené, dokud není měkké a šťavnaté. Podává se s omáčkou, knedlíky a často se přidává kyselé zelí nebo špenát.
Rindsrouladen - hovězí masové rolády plněné slaninou, cibulí a okurkou. Jsou smažené a poté dušené ve vývaru. Podávají se přelité šťávou z vývaru a přílohami, jako jsou brambory nebo knedlíky.
Selchfleisch - uzené maso, obvykle vepřové nebo hovězí. Je vařené nebo dušené, dokud není měkké a aromatické. Podává se s vařenými bramborami, nakládanými okurkami nebo hořčicí.
Beuschel - specialita z jehněčích nebo telecích plic vařených v omáčce z vývaru, cibule, octa a koření. Podává se s knedlíky nebo bramborovou kaší.
Grießnockerlsuppe - polévka s kroupovými knedlíčky. Knedlíčky se vaří ve vývaru a podávají se společně s polévkou. Je to oblíbená předkrmová polévka.
Erdäpfelgulasch - bramborový guláš s paprikou, cibulí a kořením. Je vařený ve vývaru a podává se s chlebem nebo knedlíky.
Rakouská kuchyně je bohatá na různé tradiční pokrmy.
Mnoho z těchto jídel vyžaduje trochu přípravy před vložením do pomalého hrnce, jako například opékání masa nebo vaření omáčky na sporáku.
Nicméně hlavní vaření se odehrává v pomalém hrnci.