ČÍNA
čínský hovězí guláš
Potřebné suroviny:
- 500 g hovězího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm kousek zázvoru (nasekaného)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky (čínská omáčka z ústřic)
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička čínského pěti koření (směs koření)
- 2 šálky vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- sůl a pepř na dochucení
- rýže nebo nudle na podávání
Postup:
- V pomalém hrnci smíchejte sójovou omáčku, oyster omáčku, hnědý cukr, rýžový ocet, čínské pěti koření a vývar.
- Přidejte hovězí maso, cibuli, česnek a zázvor.
- Přikryjte hrnec a vařte na nízké teplotě přibližně 6-8 hodin, dokud maso není měkké a dochucené.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo nudlemi.
Čínský hovězí guláš je plný výrazných chutí a vůní. Díky pomalému vaření se maso krásně rozpadá a vstřebává do sebe všechny lahodné přísady.