Menu
Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z

Pomalý hrnec, neboli slow cooker, není jen moderní vychytávka, ale skvělý pomocník při přípravě tradičních pokrmů.

Mnoho klasických receptů, které naše babičky připravovaly hodiny na sporáku nebo v troubě, lze snadno adaptovat pro pomalý hrnec. Pojďme se podívat na některé tradiční pokrmy, které v pomalém hrnci chutnají ještě lépe.

1. Svíčková na smetaně
Tento český klasik je jako stvořený pro pomalé vaření. Hovězí maso se v pomalém hrnci stane neuvěřitelně měkkým a omáčka získá bohatou chuť. Stačí přidat všechny ingredience do hrnce a nechat několik hodin vařit.

2. Guláš
Ať už jde o hovězí, vepřový nebo zvěřinový guláš, pomalý hrnec je ideální volbou. Maso se rozpadá na jazyku a omáčka je plná chuti. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

3. Vepřo-knedlo-zelo
I toto tradiční české jídlo lze připravit v pomalém hrnci. Vepřové maso bude šťavnaté a zelí perfektně měkké. Knedlíky můžete připravit zvlášť nebo použít hotové.

4. Segedínský guláš
Kombinace vepřového masa, kysaného zelí a smetany je v pomalém hrnci ještě lahodnější. Dlouhé vaření umožní, aby se všechny chutě dokonale propojily.

5. Uzené s křenovou omáčkou
Uzené maso se v pomalém hrnci stane neuvěřitelně měkkým. Křenovou omáčku můžete připravit zvlášť nebo ji přidat ke konci vaření.

6. Bramborový guláš
Jednoduchý a sytý pokrm, který v pomalém hrnci získá ještě lepší chuť. Brambory se rozvaří do husté, krémové konzistence.

7. Hovězí na česneku
Klasické české jídlo, které v pomalém hrnci získá nový rozměr. Maso bude měkké a plné česnekové chuti.

8. Dršťková polévka
I tuto tradiční polévku lze připravit v pomalém hrnci. Drštky budou perfektně měkké a polévka získá bohatou chuť.

9. Zabijačkový guláš
Kombinace různých druhů masa a vnitřností se v pomalém hrnci promění v lahodný pokrm plný chuti.

10. Zelňačka
Tato hustá polévka s kysaným zelím a uzeným masem je v pomalém hrnci ještě chutnější. Zelí změkne a chuť se krásně rozvine.

Tipy pro přípravu tradičních pokrmů v pomalém hrnci:
- Používejte méně tekutiny než v tradičních receptech, protože se během vaření téměř nevypařuje.
- Maso před vložením do pomalého hrnce orestujte na pánvi pro lepší chuť a barvu.
- Přidávejte smetanu nebo mléčné výrobky až ke konci vaření, aby se nesrazily.
- Nebojte se experimentovat s délkou vaření a nastavením teploty pro dosažení požadované konzistence.

 

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem při přípravě tradičních pokrmů. Nejen že ušetří čas a energii, ale často dokáže jídlu dodat ještě lepší chuť díky dlouhému, pomalému vaření.

Tak proč nevyzkoušet své oblíbené tradiční recepty v pomalém hrnci ?

Budete příjemně překvapeni výsledkem !